منتدى ايام الإسلامي

حياكم الله في منتدى ايام الاسلامي
يرجي التكرم بتسجبل الدخول
والانضمام الينا عضوا فعالا تفيد وتستفيد
سنتشرف بتسجيلك معنا
بعد التسجيل في المنتدى لاتنس تنشط حسابك من بريدك الألكتروني
شكرا لكم
ادارة المنتدي





لاتنس ابدا ذكر الله
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 :::طريقة عمل الكنافة بالقشطة بالخطوات المصورة بقسم الحلويات العربية :::

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الخاشعة لله
وسام الحضور المميز
وسام الحضور المميز
avatar

عدد المساهمات : 61
نقاط : 4621
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 29/10/2011

مُساهمةموضوع: :::طريقة عمل الكنافة بالقشطة بالخطوات المصورة بقسم الحلويات العربية :::   الأحد ديسمبر 04, 2011 2:09 pm





الكنافة بالقشطة بالخطوات المصورة بقسم الحلويات العربية




المقادير:


1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه


للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه



للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا




الطريقه:
تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما




تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا






نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا


حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه




تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح






- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)





- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري


- نرش مقدار جيد من السمن السايح




طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه


لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير


يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه


و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد





و لازم تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك






_________________
 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو




نقاط : 35024
تاريخ التسجيل : 01/01/1970

مُساهمةموضوع: رد: :::طريقة عمل الكنافة بالقشطة بالخطوات المصورة بقسم الحلويات العربية :::   الأحد ديسمبر 04, 2011 4:50 pm




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
:::طريقة عمل الكنافة بالقشطة بالخطوات المصورة بقسم الحلويات العربية :::
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى ايام الإسلامي :: °•.¸..¸¸.•°°•.¸.•° منتــدى أيام للأسرة °•.¸..¸¸.•°°•.¸.•° :: البيت السعيد :: كتب طبخ-
انتقل الى: